L’Ajuntament de Tarragona aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem

Publicat dijous 17 de Octubre de 2019 10:44
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona aprova una moció de rebuig a la sentència del Suprem amb 14 vots a favor i 7 en contra. Hi han dit ‘No’ els consellers del PSC mentre que els de PP i Ciutadans han abandonat la sessió per mostrar la seva disconformitat amb aquest debat. 

L'alcalde, Pau Ricomà, ha recordat que s'estan vulnerant drets a Catalunya amb sentències "horribles". Diu que hi ha gent a la presó per expressar les seves idees polítiques i ha demanat als partits actuar amb "humanitat".

Ha obert el plenari la consellera d’ERC Laura Castel. Ha estat l’encarregada de llegir la moció que presenten conjuntament la CUP, En Comú Podem, Junts per Tarragona i ERC. 

Castel ha assegurat que la sentència tracta als catalans com a súbdits. La consellera de la CUP Eva Miguel explica que la sentència és una mostra que el règim del 78 pretén morir atacant.

El conseller d’En Comú Podem, Hermán Pinedo, reclama una resposta política i no judicial i exigeix la llibertat dels presos. Es posiciona a favor de l’indult.

El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, assegura que la decisió del Suprem no donarà solució a res. La qualifica de sentència ‘molt bèstia’.

La portaveu socialista, Sandra Ramos, diu que no creu pertinent que l’ajuntament cridi a desautoritzar una resolució judicial. Subratlla que es viu en un estat de dret.

El debat ha finalitzat amb una picabaralla entre el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, i l'alcalde, Pau Ricomà.