L'Ajuntament de Tarragona encetarà l'onzè mandat de la democràcia amb canvis a la mesa presidencial

Publicat divendres 14 de Juny de 2019 12:34
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L’Ajuntament de Tarragona enceta aquest dissabte l’onzè mandat de la democràcia. Serà el primer de Pau Ricomà, d’ERC després de 12 anys, 3 mandats de Josep Fèlix Ballesteros.

Pau Ricomà rebrà 14 vots a favor: els 7 d’ERC, a més dels 3 de JuntsxTarragona, dels 2 d’En Comú Podem i dels 2 de la CUP.

Per a convertir-se en president de la corporació municipal, el candidat necessitarà el suport de la meitat més 1 dels 27 consellers. El secretari general de l’ajuntament, Joan Anton Font, ha explicat el procés a través d’un vídeo penjat a la xarxa. Recorda que els regidors hauran de demostrar que no s’han enriquit amb l’entrada a l’ajuntament.

A l’oposició quedaran el PSC, la força més votada, amb 7 regidors; Ciutadans amb 4 i PP, amb 2.

El professor de Dret Constitucional de la URV, Jordi Jaria, ha explicat a Tarragona Ràdio que Pau Ricomà ha estat capaç de vèncer en les negociacions. Ha aglutinat els ‘contraris’ a Ballesteros.

Tarragona Ràdio ha reunit els dos analistes amb qui va compartir Nit Electoral el 26 de maig. A banda de Jordi Jaria, hi era Ignasi Soler. El periodista considera que ha estat més un acord en contra Ballesteros que no a favor de Ricomà.

La sessió d’aquest dissabte s’iniciarà a les 12h amb la constitució de la mesa d’edat que estarà formada pel regidor més gran i el més jove. En les votacions, si ningú obté 14 o més suports, serà designat president de la corporació el candidat de la llista més votada a les eleccions.