L'Ajuntament de Tarragona organitzarà diversos actes per commemorar el Dia Internacional en contra de la Violència Masclista

Publicat dilluns 23 de Novembre de 2020 18:10
  • Tarragona Ràdio

La conselleria de Feminismes i LGTBQ+ de l’Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats de sensibilització en matèria d'igualtat i prevenció per commemorar el Dia Internacional per l’eliminació de la Violència Masclista, que se celebra el 25 de novembre. La programació d’aquest any està adaptada a les circumstàncies i limitacions que l’alarma sanitària ha generat, per això moltes de les activitats es realitzaran de manera telemàtica.

Tal com ha explicat la consellera de Feminismes i LGTBQ+, Carla Aguilar-Cunill, “estem vivint moments difícils per la crisi sanitària, però és fonamental que continuem prioritzant com a societat la lluita per acabar amb aquesta xacra social, que en el que portem d'any ha posat fi a la vida de 38 dones”. I en aquest sentit Aguilar-Cunill ha defensat que “aquesta lluita és de tots i totes i hem de deixar clar el missatge que les dones víctimes de violència no estan soles i que compten amb el suport tant de les administracions públiques com del conjunt de la societat”. 

Les activitats del pròxim 25 de novembre s'iniciaran amb la lectura del manifest institucional i unitari que es farà a la porta de l’Ajuntament i anirà a càrrec de representants dels diferents grups municipals. La lectura del manifest es podrà seguir a la sintonia de Tarragona Ràdio.

A banda de la lectura institucional del manifest, el 25 de novembre, des de la conselleria de Feminismes i  LGTBQ+ de l’Ajuntament, es vol visualitzar les dones artistes del territori i de Catalunya amb dues activitats organitzades conjuntament amb Dona Cançó, associació que impulsa l'apoderament de les dones artistes amb l’objectiu de promocionar la seva creació i d’incidir en la transformació social.  

El Pati Jaume I acull també aquesta setmana l’exposició "Mujeres en lucha", d'Amnistía Internacional, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Nova Ciutadania. Aquesta exposició és un recorregut per la lluita contagiosa de dones que des de diferents racons del món reivindiquen tenir una vida lliure, sense discriminació ni violència.

El Festival REC també fa enguany el seu homenatge a les dones i a la lluita contra la violència masclista amb tota una programació especial. En  col·laboració amb el SIAD , el Festival emetrà en línia la pel·lícula La innocència, així com altres títols que podeu consultar al cartell adjunt i a  la web del mateix festival REC. 

Per últim, el nou recurs del Punt Lila i Arc Iris per prevenir les agressions sexuals, recorre la ciutat del 19 fins al 27 d’aquest mes, facilitant informació sobre les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques a les farmàcies, comerços, centres escolars,  i espais comunitaris de la ciutat.  El nou Punt Lila i Arc Iris treballa de manera coordinada amb els dispositius de seguretat de la Guàrdia Urbana i la resta que hi intervenen.

Des de la Plataforma 25N del Camp de Tarragona també s’han presentat diversos actes per aquest dimecres, els quals conclouran en una concentració a la plaça de la Font. Es llegirà un manifest per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones.