L'ajuntament estudiarà l'ús del topless a les piscines municipals

Publicat dilluns 12 de Agost de 2019 12:28
  • Tere Ortega

Les piscines municipals de Tarragona no contemplen fer topless tot i que el govern municipal té previst revisar l’actual normativa per tal d’adaptar-la a les recomanacions del Síndic de Greuges.

El defensor de les persones ha demanat a tots els ajuntaments que disposin de piscines municipals que revisin la normativa d’ús amb perspectiva de gènere i de respecte a la llibertat d’expressió.
En aquest sentit, va destacar que les úniques restriccions han de tenir com a objectiu salvaguardar la seguretat, la moral i la salut pública de manera justificada i proporcionada.

Des d'aquest dilluns, a les piscines municipals de Lleida ja és permès que les dones puguin prendre el sol i banyar-se sense la part de dalt del biquini.

El consistori barceloní ha instat a totes les piscines municipals a retirar qualsevol normativa que prohibeixi la pràctica del topless.

En el cas de Tarragona, les piscines tenen un reglament basat en l'ús esportiu. Segons el reglament que es va revisar l'any passat, s'hi ha d'accedir de manera obligatòria amb casquet, banyador o amb les dues peces del bikini.

La tinent d'alcalde d'esports i presidenta del Patronat Municipal d'Esports, Mari López, ha explicat que revisaran la normativa per adaptar-la a les recomenacions del síndic. Recorda que una de les línies bàsiques d'actuació del nou govern és la perspectiva de gènere i no volen que hi hagi discriminacions a partir de la indumentària de bany de les dones respecte els homes. En altres piscines privades de la ciutat no es contempla l'opció de fer topless.