L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per tornar a l'activitat

Publicat dijous 04 de Març de 2021 13:09
  • Tarragona Ràdio

L'Ajuntament i les colles castelleres acorden la creació d'una comissió tècnica per iniciar la tornada a l'activitat. Aquest dimecres es va celebrar una nova sessió del Consell Municipal de Castells, presidida per l’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, amb l’assistència de dos representants de cada colla i grups municipals. A la trobada, es va acordar, entre d’altres, la creació d’aquesta comissió tècnica per tal de començar a preparar la represa de l’activitat castellera.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat la feina i implicació de les colles castelleres en actes concrets i especials per Sant Magí i Santa Tecla. Diu que la comissió busca detallar les bases per recuperar l’activitat castellera, la qual estarà lligada a l’avanç de la pandèmia.

A la reunió també es va acordar mantenir per enguany la mateixa aportació econòmica que el 2020. Amb motiu de la pandèmia i l’aturada de l’activitat castellera, es va establir que cada colla percebés el 40% del cobrat l’any anterior, que correspon al resultat de les actuacions castelleres segons barem establert en les puntuacions del Concurs de Castells.

Finalment Ricomà destaca que “l’Ajuntament de Tarragona referma el seu compromís amb les colles castelleres per tal d’ajudar-les i que en el moment de la recuperació de l’activitat ho pugin fer amb les màximes garanties” i afirma que, “com a capital castellera, Tarragona està al costat de les seves colles i ja albira el concurs del 2022 com a gran retrobada del món casteller”.