L'Ajuntament inclou el projecte Escales Actives en la nova guia Fer ciutadania

Publicat dimecres 12 de Febrer de 2020 15:53
  • Tarragona Ràdio

El projecte Escales Actives de l’Ajuntament de Tarragona ha estat inclòs, com a referència en l’adaptació de serveis a una societat diversa, en la nova guia Fer ciutadania des del món local. Propostes per a la inclusió, la interacció i la diversitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El Servei de Mediació i Acció Comunitària de l‘Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) de l’Ajuntament de Tarragona ha exposat aquesta experiència, que desenvolupa des de l’any 2010, durant la jornada de presentació de la guia que ha tingut lloc aquest matí al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya a Barcelona.

El projecte Escales Actives promou la participació, el coneixement mutu i el diàleg entre les persones que viuen al mateix edifici o barri per millorar les relacions al municipi. A més, potencia l‘organització de les comunitats de veïns i veïnes i ofereix suport tècnic a les juntes de les escales de veïns, tant en la mediació dels conflictes com en la gestió de les comunitats de veïns. Durant el 2019 aquest projecte va atendre 490 usuaris i va oferir formació específica a 55 presidents i secretaris d’escales de veïns.

Actualment, el projecte també ofereix formació per presentar aquest servei als estudiants i sensibilitzar-los envers la mediació a centres d’educació secundària i de formació professional de Tarragona.