L’Ajuntament obrirà una línia d’ajudes per autònoms que engeguin projectes en l’àmbit del comerç

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 13:13
  • Laura Casas

L’Ajuntament obrirà una línia d’ajudes específica per autònoms que engeguin projectes en l’àmbit del comerç. És una de les novetats per enguany de Tarragona Impulsa, el servei municipal d’ocupació i creació d’empreses. Aquest 2018 compta amb una partida de 5,2 milions d’euros per polítiques actives de suport a l’emprenedoria. És un 12% més que l’any anterior gràcies a un major cofinançament per part de la Generalitat i de l’Estat.

La nova línia d’ajuts per a treballadors autònoms, de 50.000 euros en total, es convocarà en breu i la previsió és donar facilitats a una vintena de projectes relacionats amb el comerç.

El conseller municipal d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, detalla els requisits que demanen per poder accedir a aquestes ajudes.

Fruit de l’establiment de més sinergies amb les institucions, aquest 2018 també arribarà a Tarragona una Fira de la Formació Professional, que es farà al maig, i el Fòrum d’Inversió Cat Sud, al mes de novembre. Tarragona Impulsa mantindrà apostes estratègiques com les aliances amb empreses per col·laborar en els processos de selecció de personal o per fer estades de pràctiques en països de la Unió Europea.

També segueixen en marxa les cases d’ofici o programes reeixits com el Yuzz o l’Open Future, sense abandonar el suport als majors de 30 anys i de 45 anys.

Durant el 2017, 4.109 persones van utilitzar els serveis de Tarragona Impulsa, ubicats a la Tabacalera, 439 més que l’any anterior.