L’Ajuntament preveu reobrir l’accés a l’arena de l’Amfiteatre abans que acabi l’any

Publicat dimarts 08 de Octubre de 2019 11:40
  • Laura Casas

L’Ajuntament confia en poder reobrir l’accés a l’arena de l’Amfiteatre abans que acabi l’any. La previsió és que els treballs de rehabilitació del monument romà comencin dins d’aquest mes d’octubre. La voluntat és que el recinte reprengui l’activitat a principis d’any i que per Tarraco Viva ja pugui funcionar, després de les actuacions de reforç i consolidació de les estructures. Ho ha anunciat el conseller de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo, que també ha avançat que abans que acabi aquest 2019 o ja a primers de 2020 obriran les grades del Circ al seu pas per la plaça dels Sedassos. 

Pel que fa a l’Amfiteatre, Pinedo ha dit que tant les intervencions com la reobertura s’anirà fent per fases i que volen demanar subvencions a l’Estat i a la Generalitat, amb qui ja treballen colze a colze. L’objectiu és disposar d’un projecte de més a llarg termini que aporti una nova museïtzació del monument i noves excavacions. Hermán Pinedo afirma que s’actuarà amb rapidesa però amb precaució però confia que per Tarraco Viva ja es pugui emprar l’Amfiteatre, peça clau del festival.

Pel que fa al Circ, ha explicat que de cara al novembre començaran els treballs per poder obrir el sector de grades de plaça dels Sedassos. La previsió és que l’actuació s’enllesteixi abans que acabi l’any o ja a principis del vinent. És un projecte heretat de l’anterior mandat. Pinedo confia en els tarragonins perquè conservin i respectin l’espai.

D’altra banda, el conseller ha avançat que el govern preveu augmentar de manera considerable la partida per a la conservació del patrimoni. També ha anunciat la contractació de més treballadors pel Museu d’Història i que es milloraran les seves condicions de feina.