L'Ajuntament va atorgar un total de 50.000 euros en ajudes a la contractació a empreses de la ciutat

Publicat divendres 15 de Gener de 2021 11:24
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • Economia
  • Empresa
  • coronavirus
  • Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona a través del Servei Municipal d’Ocupació va atorgar ajuts a diferents empreses per valor de 50.000 euros, per tal de fomentar l’ocupació de qualitat a la ciutat. En la convocatòria de 2020 es va esgotar tot el pressupost, de fet es van presentar sol·licituds per un valor de més de 80.000 euros.

Amb la crisi econòmica provocada pel COVID-19, Tarragona Impulsa va decidir articular una convocatòria que, a més de la línia d’ajuts a la contractació, inclogués dues noves situacions detectades a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Aquestes dues línies noves anaven lligades a l’augment d’ERTOs aplicats i augment de producció o dels serveis de certs sectors.

En la convocatòria es van presentar 20 sol·licituds de subvenció per a 23 contractes laborals subscrits. Finalment es van concedir 15 sol·licituds fins a esgotar el pressupost, i van quedar fora 8 sol·licituds: 3 per no reunir els requisits contemplats a les bases i 5 per esgotament del pressupost. 

Aquestes subvencions s’abonen en dues etapes, la primera amb la resolució d’atorgament i, la segona, una vegada justificada íntegrament la despesa realitzada. Així, durant el mes de desembre del 2020, les empreses van rebre el  40% de la subvenció concedida i, quan finalitzin els contractes, presentaran nova sol·licitud de justificació econòmica per poder rebre la part restant de la subvenció.