L'alberg temporal del Palau de Congressos acull una mitjana de 30 persones cada nit aquests dies de fred intens

Publicat dimarts 12 de Gener de 2021 12:31
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L’alberg temporal que ha habilitat l’Ajuntament de Tarragona al Palau de Congressos acull una mitjana de 30 persones cada nit des de les festes de nadal. Ha coincidit amb la davallada de les temperatures i amb el fet que les persones coneguin de l’existència del recinte.

De fet, l’espai va començar a funcionar al novembre tot coincidint amb el toc de queda establert a Catalunya per la segona onada del coronavirus. El nou alberg temporal segueix el model del pavelló del Serrallo que va funcionar durant el confinament del març.

La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que el Recinte Firal ha servit per oferir un sostre a les persones que no el tenen i que han de dormir al carrer durant l’hivern. D’aquesta manera, explica Aguilar-Cunill, serveix per disposar de més llits quan les temperatures cauen. Aguilar-Cunill ho ha explicat en la tertúlia política de Tarragona Ràdio. L’alberg temporal garanteix allotjament i cobertura alimentària, higiènica i de calefacció. Està gestionat per la Creu Roja. Té una capacitat per a mig centenar de persones.