L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, crida a mantenir la convivència malgrat que “alguns extrems intentin tensionar-la”.

L’alcalde de Tarragona crida a mantenir la convivència malgrat que 'alguns extrems intentin tensionar-la'

Publicat dimarts 11 de Setembre de 2018 13:09
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • ACN
  • Rafael Casanova
  • Diada
  • 11 setembre

Josep Fèlix Ballesteros ho ha dit aquest dimarts després de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, amb la tradicional ofrena floral al Monument a Rafael Casanova, en el passeig que porta el seu nom a la ciutat.  

Durant el seu discurs institucional, Ballesteros ha rebutjat els enfrontaments “que divideixin” i ha demanat respectar la discrepància i la diferència, cercant el diàleg i una convivència en pau, malgrat que “alguns extrems intentin tensionar-la”, ha dit. Ballesteros ha lloat la unitat de Catalunya en les polítiques d’acollida de refugiats. L'alcalde ha rebutjat els enfrontaments que divideixen i ha cridat al diàleg i a la convivència en pau. Així, el batlle ha parafrasejant Luther King i ha afirmat que “cal estimar encara més els enemics”, mirar d’evitar “humiliar-lo i abatre’l” i “mirar de guanyar-se la seva estima i comprensió”. 

Preguntat pels mitjans, l’alcalde Ballesteros ha afirmat d'altra banda que li sap “molt de greu” la situació dels polítics empresonats i considera que el seu empresonament és “desproporcionat”. “No tinc cap inconvenient en reconèixer que desitjo que surtin de la presó”, ha afirmat l’alcalde.

La tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova ha tornat a ser reivindicativa i s’hi ha exhibit pancartes a favor de la llibertat dels presos, sobre l’1-O i llaços grocs. Una quarantena d’entitats, institucions, sindicats i partits polítics han fet les respectives ofrenes.

La Banda Unió Musical de Tarragona, que enguany compleix 25 anys d’història, ha obert l’acte interpretant El Cant dels Ocells i la Santa Espina.

Després ha estat el torn de les respectives ofrenes i, tot seguit, el Cor Gregal ha interpretat el Cant de la Senyera per donar pas als respectius pilars d’homenatge a càrrec de les quatre colles castelleres de la ciutat.

“Els Segadors” interpretat conjuntament pel Cor Gregal i la Banda Unió Musical de Tarragona, han tancat l’acte.