Autor: ACN (Roger Segura)

Autor: ACN (Roger Segura)

L'alcalde Ricomà insta al TSJC a que retiri l'ordre que obliga els Mossos a vigilar els jutjats permanentment

Publicat divendres 06 de Setembre de 2019 13:41
  • Ajuntament de Tarragona
  • Mossos d'Esquadra
  • Pau Ricomà
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona reclama que s’aixequi l’anomenada ‘operació toga’. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha enviat una carta adreçada al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya,  Jesús María Barrientos, instant-lo a que deixi d’haver-hi agents dels Mossos d’Esquadra fent guàrdia les 24 hores del dia davant de les dependències judicials.

Ricomà ha recordat que hi ha més de 500 agents dels Mossos d’Esquadra que fan guàrdia dia a nit a les portes dels Jutjats, quan creu que s’haurien de destinar a d’altres serveis més necessaris per la seguretat de la ciutadania. El republicà ha recordat que estem a nivell 4 de 5 d’alerta antiterrorista. 

L’alcalde de Tarragona se suma així a la petició de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que ha impulsat una iniciativa per reclamar també al president del TSJC que desactivi l'ordre que obliga els Mossos d'Esquadra a vigilar els jutjats permanentment, l'anomenat dispositiu Toga, des del febrer passat.

L'ACM ha redactat una carta que ha fet arribar als alcaldes i alcaldesses dels 53 municipis catalans amb jutjat amb l'objectiu que l'enviïn a Barrientos per demanar-li que faci marxa enrere, així com una moció en el mateix sentit que ha enviat a tots els pobles i ciutats de Catalunya perquè, si s'escau, sigui aprovada per ple.