L'alt volum de vendes dona oxigen a les llibreries en els primers dies de desconfinament

Publicat divendres 29 de Maig de 2020 09:13
  • ACN

Els llibreters han rebut amb "sorpresa" l'alt volum d'exemplars que estan venent i l'afluència de clients als establiments en els primers dies de desescalada.

Des de La Capona de Tarragona, per exemple, assenyalen que per ser el més maig hi ha una afluència més accentuada que altres mesos de maig anteriors. Pensen que es deu a les comandes de Sant Jordi que van començar a entregar el 4 de maig i que els clients encara recullen aquests dies.

Ara bé, Ricard Espinosa, un dels socis de La Capona, afirma que això no té res a veure amb les vendes d’un 23 d’abril normal, tot i que les compres d'aquests dies han ajudat a que la situació no sigui tan greu. Espera que la situació s’allargui perquè seria un gran Sant Jordi anual. La majoria de clients que s'apropen a La Capona "són habituals, alguns recuperats i altres nous".

Entre els llibres més venuts hi ha 'Mar d'estiu' de Rafel Nadal i la biografia de Woody Allen com a novetats més recents i altres obres com 'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà, 'Boulder' d'Eva Baltasar i 'La madre de Frankenstein' d'Almudena Grandes. També s'han venut molts llibres de fons que els llibreters han recomanat.