L’Amfiteatre reobre parcialment a partir de dissabte

Publicat dijous 17 de Octubre de 2019 09:08
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • Amfiteatre

L’Amfiteatre reobre parcialment a partir de dissabte, quan es podrà visitar gratuïtament. Tothom qui ho desitgi podrà accedir al recinte i moure's només per l'esplanada superior. L'accés a la graderia i l'arena romandrà tancat.

Per fer possible aquest tipus de visita, tècnics municipals han reforçat aquests dies la barana que delimita l'esplanada i que estava trencada.

El monument estarà obert en l'horari habitual dels espais gestionats pel Museu d'Història: de dimarts a divendres de 9 a 19 h, dissabtes de 9.30 a 18.30 h i diumenges de 9.30 a 14.30 h.

L’accés a l’arena es preveu obrir abans que acabi l’any, quan finalitzin els treballs de rehabilitació del monument romà. Ho ha reiterat el conseller de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo, que ha avançat que al ple de dilluns portaran una modificació de crèdit per valor de 100.000 euros per fer front la primera fase d’intervencions.

La voluntat és que el recinte reprengui l’activitat a principis d’any i que per Tarraco Viva ja pugui funcionar, després de les actuacions de reforç i consolidació de les estructures.

Tant les intervencions com la reobertura s’anirà fent per fases, es vol demanar subvencions a l’Estat i a la Generalitat, amb qui es treballa colze a colze. L’objectiu és disposar d’un projecte de més a llarg termini que aporti una nova museïtzació del monument i noves excavacions.