L'anàlisi de la presència de la COVID-19 a les aigües residuals de Tarragona ja es pot consultar al portal de dades obertes de l'Ajuntament

Publicat dijous 04 de Març de 2021 13:57

Els resultats dels anàlisis de les aigües residuals de Tarragona per detectar la presència de SARS-Cov2 ja es poden consultar al portal de Dades Obertes de l’Ajuntament. Des del mes d’abril, el Laboratori d’Ematsa, en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat, realitza setmanalment aquests controls en punts de mostreig que es corresponen amb les àrees bàsiques de Salut. Les dades recollides permeten comptar amb un indicador de l’evolució de la pandèmia.  
El Portal de Dades Obertes presenta els resultats en diversos formats. Així, es poden consultar en
arxius descarregables per a ser reutilitzats i, per l’altra, en
un format visual que permet consultar les dades per zones i dates i classifica el risc en colors fàcilment identificables. La informació s’actualitza setmanalment i estan disponibles les analítiques des del mes d’abril.  
El president d’Ematsa i conseller de Govern Obert de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, assegura que les dades es posen a disposició de la ciutadania després d'engegar
un sistema de detecció
des de 0, col·laborant amb diverses organitzacions internacionals per establir un model comú d’anàlisis que permeti compartir i comparar les dades.
Al Portal de Dades Obertes, també es poden consultar les dades de la qualitat de l’aigua de la xarxa d’abastament, així com de l’aigua de les fonts públiques.