L'Antiga Laboral, pionera en la recerca en Formació Professional

Publicat dimecres 15 de Maig de 2019 14:20
  • Laura Casas
  • Complex Educatiu
  • Pere Martell
  • Cal·lípolis

El Complex Educatiu de Tarragona serà pioner en la recerca en Formació Professional. Les instal·lacions de l’autovia de Salou acolliran el primer Centre en Innovació i Transferència de Coneixement de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que involucra els departaments d’Educació i Treball de la Generalitat, que esperen que sigui una realitat de cara al 2020. Presentats els eixos bàsics, i teixides les aliances amb els instituts Pere Martell i Cal·lípolis, ara tocarà engrescar altres administracions i empreses per tal de tirar endavant aquest centre capdavanter. Les comarques tarragonines, de fet, ja destaquen per l’oferta d’ensenyaments d’FP i per la qualitat dels estudis.

El nou centre amb base a l’antiga Laboral ha estat presentat aquest dimecres pels consellers d’Educació, Josep Bargalló, i pel de Treball, Afers Socials i Famílies. Chakir El Homrani ha destacat, precisament, la necessitat d’anar de la mà del teixit empresarial. 

En centre, que ocuparà espais ja existents del Complex Educatiu, es dedicarà a investigar mètodes i processos d’ensenyament-aprenentatge per millorar les competències dels alumnes. La indústria i els serveis a les persones seran els sectors preferents d’activitat.