L'antiga seu de l'Autoritat Portuària reobrirà al novembre després de més d'una dècada tancada

Publicat divendres 07 de Febrer de 2020 11:49
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L’antiga seu de l’Autoritat Portuària es podrà reobrir al novembre després de més d’una dècada tancada. L’immoble va quedar en desús el 2010 i el passat mes d’abril van començar les obres de reforma integral. L’actuació avança segons el calendari previst i ja s’ha executat la part més difícil que correspon al desmuntatge interior. Són mòduls prefabricats on hi havia les oficines del Port.

D’aquí a 9 mesos l’edifici estarà a punt per acollir novament serveis del Port. L’immoble tindrà un ús administratiu. Els serveis de Port Control i de Salvament Marítim es traslladaran a la cinquena planta.

Hi haurà dues plantes més destinades a l’Autoritat Portuària i altres dues que acolliran empreses externes. De fet, el president del Port, Josep Maria Cruset, ha explicat a Tarragona Ràdio que diverses firmes s’han interessat en l’espai i han preguntat preus per instal·lar-s’hi. La planta baixa s’obrirà a la ciutadania amb una sala d’actes i un centre d’interpretació del Port. Cruset confirma que les obres van al ritme programat i que al novembre hauran finalitzat.

Les obres de rehabilitació de l’immoble tenen un cost de 4’7 milions d’euros i es van adjudicar a l’UTE formada per les empreses COMSA, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (GICSA).