L’antropòleg Claudi Esteva, doctor honoris causa per la URV a títol pòstum

Publicat divendres 10 de Novembre de 2017 08:27
  • Tarragona Ràdio

La URV investeix com a doctor honoris causa a títol pòstum a l’antropòleg Claudi Esteva Fabregat. L’acte tindrà lloc aquest divendres a les 12 del migdia al Paranimf del Rectorat, al carrer de l’escorxador. Els padrins d’Esteva seran els doctors Joan Prat i Àngel Martínez.

Prat, que és professor d’antropologia a la universitat, ha destacat una de les línies d’investigació de l’homenatjat en una entrevista al Matí de Tarragona Ràdio. Esteva està considerat el fundador de l’antropologia social a Catalunya i a l’Estat.

Nascut a Marsella, Esteva va créixer a Barcelona des del seu primer any de vida. De jove es va significar amb les Joventuts Socialistes Unificades i en va ser secretari de propaganda. Va lluitar a la Guerra Civil passant pel camp de concentració de Sant Cebrià i el 1939 es va exiliar a Mèxic.

La seva carrera professional es va centrar en la docència i la investigació, amb nombroses publicacions.

Després de cursar els estudis d’antropologia, el 1956 va tornar a Espanya, es va llicenciar en filosofia i lletres i va fer el doctorat. Durant el seu pas per la Universitat de Barcelona va impulsar el primer departament d’Antropologia cultural a l’Estat.

El 1988 es va jubilar i va ser professor emèrit de la UB fins el 1993. Encara va tornar a Mèxic en repetides ocasions.

L'homenatge està obert a tothom amb confirmació d’assistència. És un reconeixement més a la trajectòria de Claudi Esteva que va morir el passat 4 de setembre.