L'Aplec de Sant Magí de la Brufaganya s'ha fet durant 400 anys superant pestes i guerres, i ara el coronavirus

Publicat dissabte 19 de Setembre de 2020 21:31
  • Miguel González
  • Sant Magí
  • Sant Magí de la Brufaganya

Sant Magí de la Brufaganya viu aquest diumenge una jornada d'actes culturals per celebrar el seu 400è aniversari. Segons documents que daten de l’any 1620, el tercer diumenge de setembre tenia lloc la Dinada dels Pobres, organitzada per la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona i que la formaven els tarragonins que viuen a la capital del país. La Confraria repartia el dinar gratuïtament per a tots els pobres que acudien a Sant Magí. 
De llavors la festa s’ha anat celebrant ininterrompudament, salvades situacions extraordinàries com guerres, pestes, i ara la covid-19, que també marcarà la celebració.
Se seguiran totes les mesures de seguretat i distanciament. Caldrà dur marcareta i els assistents seuran amb cadires que l’organització posarà a la distància reglamentària. 
Per celebrar l'efemèride, s'ha previst un esmorzar popular a les nou del matí.
L'ofici el presidirà a l'exterior del santuari l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, a les dotze del migdia. Un cop acabada la missa, hi haurà concert de sardanes amb la Cobla Cossetània. Cap a dos quarts de cinc, a l’esplanada del santuari, tindrà lloc el concert a càrrec de ForvmBrass Quintet de Vent, 
Tot plegat per celebrar aquesta efemèride relacionada amb el copatró de la ciutat de Tarragona.