L'Àrea de Benestar Animal impulsarà un model de gestió conjunta de les colònies de gats

Publicat dimarts 16 de Juny de 2020 12:05
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

L’Àrea municipal de Benestar Animal impulsarà un model de gestió conjunta de les colònies de gats que hi ha a la ciutat. Durant l’estat d’alarma i el temps de confinament, ha aprofitat per fer una relació de totes les entitats que tenen cura d’aquests animals que viuen al carrer. S’han atorgat un centenar de permisos per a la gent i entitats que treballen en la protecció de les colònies de gats.

L’Ajuntament de Tarragona assumeix que la feina de les persones que vigilen els felins és bàsica. De fet, les entitats de la ciutat havien demanat un pla integral per la protecció dels gats, una gestió ètica de la seva població i un control basat en la seva esterilització i no en la seva captura.

Totes aquestes demandes han estat escoltades pel Departament de Benestar Animal de l’ajuntament. La seva titular, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat en una entrevista amb Tarragona Ràdio que s’elaborarà un model de gestió conjunta de les colònies.

D’altra banda, en la mateixa entrevista de Tarragona Ràdio, la primera tinent d’alcalde de l’ajuntament ha descartat el fet que els gossos puguin entrar aquest estiu a les platges. És un projecte que haurà d’esperar a la temporada vinent. Aguilar-Cunill és conscient que els gossos han de disposar de més espais i que s’han de millorar els actuals. Es pensa en dissenyar un circuit de zones per a aquests animals.