L'Arqueològic celebrarà la darrera Nit dels Museus a les actuals instal.lacions

Publicat dimarts 16 de Maig de 2017 17:03
  • Tarragona Ràdio
  • ACN

Els museus del Camp i l'Ebre programen tallers i reconstruccions històriques peculiars pel Dia Internacional dels Museus. Els visitants als tretze equipaments repartits pel territori podran participar en la campanya d'àmbit nacional "Avui em sento", que té per objectiu configurar un plafó ple de postals on escriure l'estat d'ànim de cadascú.

El Dia Internacional dels Museus se celebra aquest dijous, però els actes s'allargaran fins al diumenge. A més de jornades de portes obertes, s'han preparat visites guiades, concerts amb maridatges de vi, tallers i reconstruccions històriques. És el cas del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona que ha preparat, com a gran novetat, dos espectacles nous: la recreació d'un enterrament infantil a la Necròpolis i un recorregut teatralitzat sobre l'emperador Adrià al mateix MNAT.

La directora del Museu, Mònica Borrell ha deixat constància que aquesta serà l'última 'Nit de Museus' en les actuals instal·lacions d’un espai que tancarà dos anys per reformes.

El dissabte a la nit, tots els museus de Tarragona i també el Museu de Tortosa obriran les seves portes al públic, fins a les dotze de la nit. A Tarragona hi haurà una activitat itinerant -de sis de la tarda a nou del vespre-, en la qual hi participaran els set museus de la ciutat. La iniciativa, batejada com a 'Constel·lació de Museus', pretén fer reflexionar el visitant sobre el passat i el present.