L’Arxiu del Port organitza un taller per conèixer el rerefons d’una investigació en un documental

Publicat dimecres 07 de Abril de 2021 11:49
  • Tarragona Ràdio
  • Arxiu del Port
  • Tarragona

L’Arxiu del Port de Tarragona proposa un taller virtual i gratuït sota el títol ‘Documentant un documental: El rerefons d’una investigació’. L’objectiu del taller és donar a conèixer la tasca de documentació i investigació que hi ha darrere d’un documental o programa televisiu amb contingut històric. A la vegada es mostrarà la importància de la documentació d’arxiu per a explicar històries passades i mantenir viva la memòria i el record.

La durada del taller serà de cinc hores repartides en tres sessions. La primera sessió serà el dimarts 13 d’abril, la segona trobada es durà a terme el dijous 15 d’abril i, finalment, la darrera sessió serà el dimarts 20 d’abril de 17h a 19h. Es podrà seguir mitjançant la plataforma Teams.

El taller anirà a càrrec de tres professionals del tema. Per una banda, la historiadora i documentalista, Maribel Serra, per altra el també historiador i documentalista Josep Maria Castellví i, finalment el director, guionista i productor, Lluís Jené.

L’Arxiu del Port programa tot un seguit d’activitats per ajudar a conèixer els antecedents, el desenvolupament i la història del Port, de Tarragona i del territori. En els darrers mesos, tot i la situació pandèmica, l’Arxiu ha fet un pas endavant i ha volgut fer una aposta per apropar l’espai històric a la ciutat de forma telemàtica.