L’Associació d’Apartaments Turístics reclama més implicació en la lluita contra els allotjaments il·legals

Publicat dimecres 12 de Juny de 2019 16:53
  • Tarragona Ràdio

L’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre reclama als ajuntaments que s'impliquin en la lluita contra els allotjaments il·legals i alerta dels perills de contractar les vacances en aquests pisos.
L'entitat ha denunciat que l’intrusisme” que pateixen per part d’apartaments il·legals està descontrolat i demanen d’una vegada per totes la implicació de les administracions per resoldre aquesta problemàtica.
El seu president, Joan Calvet, considera que els ajuntaments no fan res per evitar aquest frau i denuncia que no hi ha inspeccions.
Demanen a la població que facin les reserves per a les vacances “només” en establiments reglats. En un comunicat, Calvet ha denunciat també que en els allotjaments il·legals no es compleix cap norma de seguretat ni salubritat i ha afegit que creen molts problemes de convivència, perjudiquen la imatge de les destinacions i especulen amb el preu.
Des de l’entitat han recordat que només els apartaments reglats compleixen la normativa vigent, estan donats d’alta al registre oficial de la Generalitat, declaren els ingressos a Hisenda, recapten la taxa turística i registren els clients.