L'Associació de Veïns de l'Avinguda d'Andorra tancarà portes si ningú se'n fa càrrec abans d'un mes

Publicat dimarts 07 de Novembre de 2017 18:27
  • Miguel González

L'Avinguda d'Andorra de Tarragona deixarà de tenir associació de veïns si ningú se'n fa càrrec en menys d'un mes. L'actual junta de l'AAVV Tàrraco ha decidit plegar en bloc, 27 anys després de la seva fundació, que va néixer l'any 1990 per vetllar pels interessos dels residents de la zona. La decisió respon principalment a la davallada del nombre de socis que ha patit l'entitat, que ha vist com
les famílies involucrades han minvat de més de 300 a 150 en els darrers anys. Els responsables asseguren que els nombrosos casos d'impagaments de les quotes anuals i la manca d’implicació real per part dels veïns han abocat la junta a deixar el projecte. En declaracions a Tarragona Ràdio, el fins ara president dels veïns, Pere Calvet, explica que a la situació actual de l'entitat s'hi han sumat certes desavinences i problemes de convivència amb la llar municipal de pensionistes i jubilats Tàrraco, amb qui comparteixen local social als baixos del número 15 de l'Avinguda d’Andorra. Calvet ha advertit que si ningú del barri presenta un projecte de nova junta que agafi les regnes de l'entitat, l'associació veïnal tancarà portes en un mes.
Calvet ha aclarit que, seguint els estatuts de l'entitat, els béns materials tals com ordinadors i taules es donaran a alguna associació sense ànim de lucre de la ciutat.
Entre les fites de l'associació de veïns Tàrraco destaquen la dignificació de l'Avinguda com a carrer de la ciutat i la consolidació de les festes del barri, que s'han celebrat fins enguany cada setembre. Unes festes que, segons Pere Calvet, tampoc tindran continuïtat a partir d'ara.