L’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat neix amb el repte d'unificar el sector

Publicat dimarts 12 de Febrer de 2019 14:30
  • Laura Casas

Fins a 137 restaurants integren ja l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat. L’entitat acaba de néixer i ho fa amb un objectiu molt clar: posar fi a la desunió del sector, que sempre s’ha desmarcat per zones específiques. La idea és que les agrupacions ja existents com l’ARPA de la Part Alta o l’ARCS del Serrallo puguin seguir funcionant però que s’integrin a la nova entitat, que parteix de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona.

Dissenyar un calendari d’esdeveniments gastronòmics, potenciar el producte local i que sigui protagonista a les cuines dels restaurants de la ciutat o generar una borsa de treball amb les ofertes de feina són alguns dels reptes que es planteja la seva primera junta. Un altre és aconseguir que les administracions siguin més àgils a l’hora d’enllestir els tràmits burocràtics que els afecten.

El president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, parla de la vocació d’unitat amb què neix el projecte i fa una crida als restauradors perquè hi formin part.

La nova entitat ha estat acompanyada per l’alcalde Ballesteros i per la regidora de Turisme en la seva presentació pública. També ho ha fet el president del Gremi d’Hotelers de la ciutat, Xavier Jornet, que ha destacat que una iniciativa com aquesta era necessària. Pensa que beneficiarà el sector turístic en el seu conjunt.

Una AEH Tarragona Ciutat que no descarta, fins i tot, impulsar esdeveniments gastronòmics a nivell nacional.