L'atur puja encara un 1% al maig a Tarragona després d'un abril desastrós

Publicat dimarts 02 de Juny de 2020 09:16
  • Laura Casas

L'atur puja un 1% al maig a Tarragona, o el que és el mateix, en gairebé 600 persones. Recordem que a l'abril l'increment ja va ser del 12% en plena crisi pel coronavirus. Actualment, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, hi ha 58.275 aturats a la demarcació.

L’atur ha crescut a totes les demarcacions catalanes, però de manera especial a Barcelona, amb un augment per sobre del 4%. La segueix Girona, amb un 1,5% i després Tarragona. A Lleida, com a conseqüència de les contractacions per a la campanya de la recollida de la fruita, les xifres són pràcticament idèntiques al mes anterior. De mitjana, a Catalunya, l’atur ha pujat un 3,2% al maig.

Per sectors, al llarg del darrer mes ha remuntat de manera especial la construcció, que ja es va poder reactivar setmanes enrere, i aquí l’atur s’ha reduït en 363 persones si es compara amb l’abril. Ara bé, els serveis segueixen destruint llocs de feina, 753 al maig a les nostres comarques. L’agricultura té 24 aturats menys i la indústria no experimenta fluctuacions destacables.

Respecte ara fa un any per aquestes dates, i com a conseqüència de l’impacte de la Covid-19, ara hi ha un 34,7% més d’aturats a la demarcació de Tarragona.