L'augment de matrícules i l'aposta per l'FP Dual marquen l'inici de curs en els ensenyaments professionals a Tarragona

Publicat dijous 24 de Octubre de 2019 18:54
  • Miguel González

Els principals centres educatius que ofereixen estudis d'FP a la ciutat, els instituts Pere Martell, Compte de Rius, Cal·lípolis, Vidal i Barraquer i l'Escola Joan XXIII de Bonavista, coincideixen en parlar d'un inici de curs amb més alumnat. De fet, molts centres tenen cobert prop d'un 100% de la seva capacitat i demanen l'obertura de més línies de formació en algunes especialitats que tenen molta demanda i llistes d'espera.
Destaquen que més d'un 90% d'estudiants troben feina en acabar la formació, sobretot en el cas dels graus superiors.
Pel que fa als reptes dels estudis, posen sobre la taula la necessitat de seguir treballant per millorar l'orientació acadèmica des de l'educació secundària i Batxillerat, així com reforçar la fidelització dels alumnes per tal que continuïn els estudis. El nou coordinador territorial d'ensenyaments professionals a Tarragona, Diego Cañavate, ha participat a l'espai EINES de Tarragona Ràdio junt amb els equips directius dels principals centres d’FP. Cañavate, que ocupa el càrrec des del passat 2 de setembre, defensa que cal entendre la formació professional com una aposta segura per la població i per tot el sector productiu.

Diego Cañavate també ha avançat que des del Departament d'Ensenyament s'engegaran accions i campanyes institucionals per impulsar la difusió dels ensenyaments d’FP. El sector considera que cal impulsar el reconeixement social dels ensenyaments tant a estudiants de batxillerat, universitaris, així com als adults que es vulguin reincorporar al sistema educatiu o certificar les seves competències laborals. A Tarragona, els centres d’FP segueixen oferint nous cicles formatius, apostant per l’FP Dual i treballant per fer difusió de la seva oferta a la societat.