L'augment del preu de l'electricitat impulsa la inflació fins al 2,3% al setembre

Publicat dijous 11 de Octubre de 2018 11:00
  • Tarragona Ràdio
  • ACN
  • IPC
  • Tarragona

Els preus s’han mantingut estables a la demarcació de Tarragona en relació amb l'agost i la taxa d'inflació se situa en el 2,6%, el mateix percentatge que el mes anterior. A Catalunya els preus han pujat una dècima al setembre i situen la taxa d’inflació anual en el 2,3 per cent. L'increment de la inflació en una dècima aquest setembre en termes anuals s'explica bàsicament per l'evolució a l'alça de la factura elèctrica davant la baixada de preus de l'electricitat que es va registrar al setembre passat.

Mentre que l'electricitat escalfa la inflació, el comportament a la baixa dels preus de les fruites i verdures fresques ha ajudat a contenir l'IPC. En el conjunt de l'Estat, els preus al setembre van pujar dues dècimes en relació amb l'agost i van deixar la inflació anual en el 2,3%, una dècima més que a l'agost.

Els preus de la inflació anual d'aquest mes de setembre han estat condicionats a l'alça per la cistella de productes de l'habitatge, on s'inclou la factura elèctrica, que es troba en l'actualitat en preus màxims mentre que al setembre de l'any passat aquest servei mantenia uns preus estables.