Autor: Escola Solc Barcelona

Autor: Escola Solc Barcelona

L'educació especial es reactiva a Tarragona amb recels en el transport escolar

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 12:08
  • Laura Casas
  • Covid-19
  • Educació
  • Tarragona Ràdio

L’educació especial també es reactiva sense escapar-se de les mesures excepcionals derivades de la pandèmia. Si fa no fa el funcionament és molt similar al de l’escola ordinària i la principal premissa és la de mantenir grups estables i respectar les distàncies. Un dels punts que més preocupa, però, és el transport escolar.

Tots els centres d’educació especial de la ciutat també estan en marxa, i també amb mesures anti Covid-19. Els grups bombolla són clau, tot i que aquí la baixada de ràtios no ha estat un problema. El personal s’ha equipat correctament amb les mesures de protecció. El que s’ha reforçat especialment és el monitoratge de les activitats complementàries. De fet, algunes com ara les aquàtiques no s’han pogut reprendre en molts casos, bàsicament pels inconvenients en el transport. El director de La Muntanyeta, Dimas Rodríguez, ha explicat a Tarragona Ràdio que hi ha incertesa entre algunes famílies. I és que la mascareta no és obligatòria entre el col·lectiu i això genera més inseguretat. 30 dels 48 alumnes matriculats ja han tornat a les aules i espera que en els propers dies tots es puguin incorporar a les instal·lacions de Sant Pere i Sant Pau.

En els propers dies està previst que també es reactivi el taller ocupacional.  A l’escola Solc, el curs també ha arrencat amb normalitat i complint la normativa pel que fa a la prevenció de contagis. Hi ha 79 alumnes matriculats i els que no han començat són els 29 en règim d’escolaritat compartida, per evitar que es barregin. Blanca Mas n’és la directora.

El protocol en cas de detectar-se un positiu és idèntic al de l’escola ordinària.