L'encarregat d'elaborar els cascs dels Armats de la Sang, Toni Feldon, visitarà Tarragona aquesta Setmana Santa

Publicat divendres 09 de Març de 2018 12:42
  • Miguel González

Toni Feldon, l'encarregat d'elaborar els cascs dels Armats de la Sang, visitarà Tarragona aquesta Setmana Santa.
Concretament, l'artista alemany trepitjarà terres tarragonines el dijous i el divendres Sant, per presenciar in situ les guàrdies dels armats a l'Església de la Sang, a la Plaça del Rei, i viure en directe, divendres, la processó del Sant Enterrament. Els armats ja li han reservat un lloc per tal que l'artista pugui contemplar el pas dels misteris, des del Pla de Palau.
NO és el primer cop que Feldon ve a Tarragona. Ja hi va ser al 2015 quan va poder visitar el local dels armats i contemplar part de la nova indumentària.
L'any passat, la Cohort Romana de Tarragona va estrenar al complet els 41 cascs encarregats a Feldon per la Setmana Santa de l'any 2015, com a colofó final d'una renovació integra del vestuari.
Feldon, especialista en pel·lícules de romans a Hollywood els va elaborar després d'una tasca d'investigació històrica, aconseguint que siguin similars als reals que portaven els romans. Els cascs són daurats, de llautó i coure, amb la part de darrera tancada per cobrir el coll, amb les tradicionals patilles mòbils, les crineres i la cobertura interna, feta de cuir i farcida d’un material suau que fa de coixí. Cada casc, basat en els que duia la guàrdia pretoriana, pesa 2 quilos i mig.
En una entrevista a Tarragona Ràdio, el representant dels armats a la junta de la congregació de la Sang, Julià Allué, assegura que estan il·lusionats per la visita de Feldon. Esperen que l’alemany s’impregni de l’esperit de la Setmana Santa tarragonina.
Enguany, els armats redueixen les guàrdies de dijous a la tarda, que passen de 5 a 4. Se n'augmenta, això si, la durada, que enguany serà de mitja hora, deu minuts més que l'any passat. El petit canvi respon a motius de coordinació i d’agilitat de l'acte.