L'epidèmia de grip arribarà més tard aquest hivern a Tarragona

Publicat dimecres 09 de Gener de 2019 12:42
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

L’epidèmia de grip arribarà més tard aquest hivern després d’un desembre i unes festes de nadal sense índex rellevants del virus entre la població tarragonina.

L’Agència Catalana de Salut preveu que els casos s’incrementin a partir de la setmana vinent i en els propers quinze dies però sense superar els llindars epidèmics. El punt més àlgid es registraria a primers de febrer, segons els especialistes. L’augment d’atencions per grip estarien relacionades amb la baixada de les temperatures d’aquests dies.

La Coordinadora Mèdica Primària de la Xarxa de Santa Tecla, Marta Ruiz, ha explicat a Tarragona Ràdio que a diferència de l’any passat l’epidèmia de grip no s’ha establert després de les festes de nadal. La incidència ha estat fins ara molt baixa en comparació amb altres anys per aquestes dates. A més, s’espera que no sigui una campanya complicada si el virus no muta i les vacunes administrades han estat les correctes. La campanya de vacunació de la grip va arrencar a finals d’octubre a Tarragona amb 120.000 dosi disponibles i amb especial èmfasi en la cobertura dels professionals sanitaris.

L'any passat, l'activitat gripal a Tarragona va ser moderada. Es van distribuir prop de 109.000 vacunes, un 10% del total a Catalunya.