L'episodi de males olors podria venir d'alguna embarcació del mar

Publicat dimarts 26 de Maig de 2020 17:51
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

Les males olors que s’han fet presents en els últims dies a Tarragona venen del mar. Podria tractar-se d’una embarcació que està netejant les seves bodegues. És per això que l’ajuntament de Tarragona ha demanat a Capitania Marítima que ho investigui.

Ho ha explicat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la compareixença en la Comissió de Seguretat de la Petroquímica del Parlament. L’alcalde ha explicat que és un tema que els amoïnava i que des del CECAT han descartat que provingui de les químiques i del Port. Venen del mar. 
Per la seva banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona no té constància de cap episodi que pugui ser l’origen de les males olors que ens els darrers dies han patit la ciutat de Tarragona i altres municipis propers.
En un comunicat, el Port explica que han activat els seus serveis de vigilància en cadascun dels episodis a partir del moment en que ha estat informat per part del CECAT de l’existència de trucades de particulars per queixar-se de males olors i, en cap moment, no ha detectat cap font d’emissió d’olors industrials dins de l’espai portuari.
Asseguren que la ubicació exacta dels vaixells en la zona de fondeig, tant en les franges horàries prèvies com en les franges coincidents amb els episodis, així com el tipus de càrrega que aquests transporten, no és compatible amb la tipologia d'olors que s’han detectat a la ciutat de Tarragona ni tampoc no és compatible amb la trajectòria que aquestes haurien seguit.

Protecció Civil ha rebut 35 trucades alertant de males olors a Tarragona aquest dimarts al matí. La Secretaria de Medi Ambient s’ha activat per tal de localitzar l'origen.

El d’aquest dimarts ha estat el tercer episodi de males olors que s’ha registrat a la ciutat.

El primer va tenir lloc divendres passat al migdia. Aquell dia el 112 va rebre 70 trucades relacionades amb un episodi d’olors a l’entorn del Port de Tarragona. El Port va informar que no havia registrat cap incident.

També es va avisar a Medi Ambient per trobar l’origen.