L’equip de govern, 'tranquil' amb la gestió de l’amfiteatre

Publicat dijous 07 de Novembre de 2019 13:50
  • Laura Casas

L’equip de govern col·laborarà amb la Fiscalia si els ho requereix però es mostra tranquil amb la gestió de l’amfiteatre romà. Ciutadans ha ratificat aquesta setmana davant la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona la denúncia sobre la gestió del monument que va presentar a principis d’octubre. El ministeri públic ha obert diligències i ha encarregat la investigació a la Guàrdia Civil, segons ha confirmat l’ACN.

El conseller municipal de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo, ha manifestat que encara no han rebut cap requeriment però que col·laboraran amb la justícia si els ho demana. Pinedo diu que el tancament de l’amfiteatre es va fer de manera correcta, que va ser una mesura preventiva per garantir la seguretat de les persones i del patrimoni.

Ara, la fiscalia hauria demanat diversos informes per determinar si es poden exigir responsabilitats penals per danys en el patrimoni històric i mal manteniment.

El 27 de setembre el govern va tancar l’amfiteatre per seguretat, arran d’un informe que alertava que la degradació podia posar en perill les persones i la conservació del monument. A mitjan octubre es va reobrir l’esplanada superior, però l’accés a l’arena i a les grades segueix tancat. El grup municipal de Ciutadans defensa que cal investigar si hi ha hagut responsabilitats penals en els danys que té el monument, declarat Patrimoni de la Humanitat.

Mentrestant, el govern porta a terme tasques de consolidació i millora de l’amfiteatre amb la intenció de reobrir l’accés a l’arena abans de final d’any.