Les agències de viatges reclamen mesures per sobreviure com ara bons familiars de vacances

Publicat dilluns 28 de Setembre de 2020 11:19
  • Laura Casas
  • Turisme
  • Tarragona Ràdio

Les agències de viatges de Tarragona afronten un futur incert i moltes encara estan pendents de cobrar les cancel·lacions i poder retornar els diners als clients. Admeten que la temporada ha estat del tot perduda i que la cancel·lació del programa Imserso se suma a una llarga llista de despropòsits que fan perillar la continuïtat de molts negocis. Els viatges d’empresa són els únics que estan remuntant. Reclamen mesures per evitar que el sector s'acabi d'ensorrar.

Hi haurà més fredor que mai als hotels de la zona aquest hivern. La cancel·lació dels viatges de l’Imserso els deixarà sense una activitat mínima que permet pal·liar l'estacionalitat del sector turístic. El Govern central ha decidit cancel·lar el que queda de temporada d'aquest programa d'ajudes pel qual la gent gran gaudia de vacances a preus econòmics. Era una notícia esperada però que deixa les parts afectades una mica més desemparades. És el cas de les agències de viatges. No és una part substancial del negoci però aquests viatges els permet aconseguir un coixí d’ingressos en els pocs dies que es posen a la venda. Ara bé, en el que sí confiaven és en l’anunci de noves mesures compensatòries, com ara l’emissió de bons perquè les famílies els puguin gastar en properes vacances pel país. Això s’ha fet a Itàlia.

Pedro Jiménez, director territorial a Tarragona de les agències de viatges Azul Marino, ha explicat a Tarragona Ràdio que hores d’ara encara estan retornant diners de viatges cancel·lats i que en molts casos les mateixes agències no han cobrat dels touroperadors.

Tot plegat complica la continuïtat de molts d’aquests negocis. Els viatges d’empresa són els únics que remunten però admeten que el futur és molt incert.