Les associacions de veïns relaten com van viure l'explosió d'IQOXE al Parlament

Publicat dimarts 22 de Setembre de 2020 17:08
  • Tere Ortega

La comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica s’ha reprès aquest dimarts al Parlament de Catalunya amb la compareixença dels veïns de tarragona.

La presidenta de Bonavista, Loli Gutiérrez, ha relatat els moments de pànic i la sensació de perill que van tenir la tarda del 14 de gener quan va explotar el reactor d’IQOXE.  Gutiérrez ha explicat que Bonavista és el barri més afectat per l’activitat industrial d’aquesta fàbrica de la Canonja i ha insistit en el fet que les sirenes no van sonar i que es va demostrar que el Plaseqcat era un fracàs.

La presidenta dels veïns de Bonavista ha narrat com va haver de ser ella que va sortir al carrer per anar avisant als ciutadans del barri que es confinessin. Loli Gutiérrez ha assegurat que són els primers que volen que la indústria química segueixi a Tarragona però exigeix seguretat i transparència. Destaca que des de l’accident a IQOXE la percepció del risc dels habitants de Ponent ha canviat de manera radical. També han intervingut en la comissió aquest dimarts, la Federació d'Associacions de Veïns de l'Àrea de Llevant i l'Associació de Veïns Federades Tarragona Segle XXI.