Les batalles del Setge de Tarragona es recrearan sense pólvora per falta de permisos

Publicat dilluns 09 de Octubre de 2017 20:09
  • Laura Casas

Sense pólvora i amb els fusells inutilitzats. Així es recrearà enguany una de les batalles del Setge de Tarragona de 1811. I és que l’Estat ha denegat els permisos a l’associació que les organitza en el marc d’algunes de les mesures que està prenent davant la situació política del moment. Amb tot, hi haurà recreació de l’acció bèl·lica i s’aposta per una participació més directa del públic, que rebrà instruccions militars i podrà triar bàndol, prenent part de manera més directa en l’activitat.

Aquesta és una de les propostes estrella del programa de les Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona del 1800 i que arriben a la seva sisena edició. Com és habitual, l’escenari principal serà la Falsa Braga, que es divideix en diferents espais. Les Jornades començaran el dimarts 17 d’octubre i comptaran amb conferències, visites tematitzades i guiades, la recreació de la vida en un campament napoleònic, tallers didàctics per gaudir en família o jocs de taula i estratègia.

El secretari de l’Associació Projecte Tarragona 1800, Paco Tovar, explica que han decidit reformular l’acte principal de recreació històrica davant la denegació dels permisos per disparar i fer ús de la pólvora. Es buscarà fer més partícip el públic assistent. 

El programa de les Jornades sobre la Tarragona del 1800 s’ha presentat públicament aquest dilluns a l’Espai Turisme del carrer Major i ha comptat amb la participació de la consellera Inmaculada Rodríguez.