Les colles de la ciutat veuen la futura temporada castellera amb moltes incerteses

Publicat dilluns 16 de Novembre de 2020 11:13
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

I avui que es commemora el desè aniversari de la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, les colles de la ciutat veuen el futur amb moltes incerteses. El president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Sergi Font, ha explicat a Tarragona Ràdio que treballen en tres escenaris diferents per plantejar el 2021. Un seria tornar abans de l’estiu, l’altre fer-ho després de l’agost per acabar la temporada i un tercer que no contempla activitat castellera. Font té clar que serà difícil repetir una activitat castellera similar a la de 2019 però confia que hi pugui haver actuacions. Explica que una de les principals peticions del PROCICAT és la traçabilitat per esbrinar els contactes directes de cada casteller de les colles. Això implicaria que l’activitat deixés de ser oberta a tothom.

El president dels Xiquets, Rafa Segarra, admet que les expectatives no són gens optimistes, almenys pel que suposa fer castells abans de l’estiu.

El cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo, no es partidari de fer vaticinis de cara al 2021. Recorda que la situació és crítica i que els castells seran un dels col·lectius que tornarà més tard.

El president dels Xiquets del Serrallo, Pitu Tules, es mostra pessimista. Pensa que la situació de la temporada vinent no serà gaire diferent a l’actual.

El president de la Jove, Dani Milà, explica que l’objectiu és fer castells i observa amb tristor l’actual situació. Diu que els valors que acompanyen els castells permeten tirar endavant.

Les colles castelleres assumeixen que s’hauran d’incrementar les mesures sanitàries preventives.