Les colles tarragonines roden els seus millors castells

Publicat dilluns 02 de Juliol de 2018 07:01
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

El cap de setmana casteller a Tarragona s'ha saldat amb l'exhibició, per part de les quatre colles, dels millors castells que ja havien assolit fins a la data. La Jove de Tarragona ha dut el 3 de 9 amb folre a Cambrils aquest diumenge, i endega ara uns dies de vacances. Els de la camisa morada tanquen així el primer tram de la temporada castellera, que reprendran en quinze dies a Torredembarra.

Aquest diumenge, a Cambrils, la Jove ha acompanyat el quart tres folrat del 5 de 8, que han completat per cinquena vegada, i del tercer 4 de 8 amb l'agulla que completen aquest 2018. Han tancat la cita amb un nou pilar de sis. Al seu costat, els Xiquets de Cambrils han tingut en el 3 de 7 el seu millor castell.
Al Serrallo, en aquest cas dissabte a la tarda, els Xiquets de Tarragona van tornar a portar a plaça els castells bàsics de vuit, que van poder descarregar amb solvència. Els matalassers van tornar a completar el 3 de 8 després d'un mes sense fer-ho i d'una certa manca de confiança amb l'estructura que es va veure, fa tres setmanes, a la Selva del Camp. Pas endavant notable dels Xiquets. El seu tercer castell va ser el 4 de 7 amb l'agulla.
La formació local, els Xiquets del Serrallo, van calcar la diada de Sant Joan que havien sumat la setmana anterior, adjudicant-se el segon 4 de 7 amb l'agulla de l'any com a castell més destacat. Per acompanyar-lo, van sumar-hi els dos castells bàsics de set: el sisè 3 de 7 de la temporada i el tercer 4 de 7. També actuaven al Serrallo els Castellers d'Altafulla, que van descarregar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el 2 de 6.
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, en la festa major del seu barri, descarregaven dissabte el 4 de 8. Era el primer que els de David Lobo completaven a casa. Al costat d'aquesta fita, els de la camisa verda van descarregar el 3 de 8 i van sumar-hi el 5 de 7, a més d'un pilar de cinc final sense mans del segon al terç, és a dir, fet a l'antiga. Al barri cooperativista també hi van actuar els Xicots de Vilafranca (2 de 7, 4 de 7 amb l'agulla i 3 de 7) i els Xiquets de Vila-seca, que van sumar castells de sis.