Les comarques tarragonines tanquen el juny amb un 42% més d'aturats que fa un any

Publicat dijous 02 de Juliol de 2020 09:50
  • Laura Casas

L’atur es modera després d’uns mesos devastadors per l’ocupació a causa de la pandèmia per la Covid-19. Segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball, l’atur ha pujat un imperceptible 0,07% al juny respecte el maig, o el que és el mateix, en 41 persones.

L’atur va donant una treva després dels increments experimentats des del març per culpa de la crisi sanitària i ja també econòmica. Serveis, construcció i indústria experimenten una recuperació: els serveis registren 223 persones menys a les llistes del SOC, 194 a la construcció i prop de 150 menys al sector industrial del territori. L’únic àmbit productiu que suma nous aturats a Tarragona és l’agricultura, amb un increment de 356 persones. Actualment hi ha 58.316 aturats a la demarcació. Tot i que la cosa sembla que va remuntant, cal destacar que el juny d’aquest 2020 s’ha tancat amb un 42% més d’aturats respecte el de l’any passat.

L’atur ha pujat a Barcelona, per sota d’un punt, però ha baixat a Lleida i Girona, un 2,3% i un 1,8%, respectivament. Al conjunt de Catalunya s’ha registrat un increment del 0,4% respecte el maig.