Les entitats veïnals esperen que la manifestació del 19F marqui 'un abans i un després'

Publicat dimecres 12 de Febrer de 2020 11:17
  • Laura Casas
  • IQOXE

Les entitats veïnals esperen que la vaga a la química es tanqui amb una nova manifestació multitudinària a Tarragona. Per primera vegada, hi ha unitat per reclamar més seguretat i perquè millorin i canviïn els sistemes de comunicació amb la ciutadania. Quan queda just una setmana per la convocatòria d’aturada general al sector, les federacions i associacions veïnals ultimen els detalls de la protesta amb la qual es tancarà el 19 de febrer. Recorden que compten amb el suport dels sindicats i dels ajuntaments de Tarragona, Vila-seca, Constantí i La Canonja. És per això que esperen una gran participació de la població.

La manifestació del 19F arrencarà a les 19h a la Plaça Imperial Tarraco. Es llegirà un primer manifest a les portes de la patronal AEQT, a Marquès de Montoliu, i la marxa seguirà fins la delegació del Govern, on es farà una segona lectura reivindicativa. Ara bé, des dels barris la protesta començarà abans: a les 16.30h sortiran els veïns de La Canonja i a les 17h ho faran els de Bonavista. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Alfonso López, pensa que l’acte marcarà un abans i un després. Ho ha afirmat en declaracions a Tarragona Ràdio.

El president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, Ángel Juárez, denuncia que la Generalitat els hagi deixat abandonats quan no fa ni un mes de l’explosió. Deixa clar que no estan en contra de la indústria química, sinó en contra de la que ho fa malament. Juárez diu que Tarragona és solidària amb el sector i que es mereix més seguretat i més transparència.

Des de primera hora del matí i durant 24h, els sindicats majoritaris duran a terme la vaga a la petroquímica tarragonina.