Les escoles de la ciutat necessitaran espais públics i privats per ampliar la capacitat de cara al setembre

Publicat dilluns 01 de Juny de 2020 06:57
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

Les escoles de la ciutat necessitaran espais públics i privats per poder ampliar la capacitat de cara al setembre. Hores d’ara, el departament d’Educació contempla que el proper curs comenci quan toca però amb restriccions a causa de la Covid-19. Segurament caldrà reduir l’aforament de les aules i repartir els alumnes i això farà que la majoria de centres requereixin espai addicional. L’Ajuntament de Tarragona posarà equipaments públics a la seva disposició però té gola avall que caldrà una crida més àmplia a la ciutadania perquè particulars i entitats cedeixin instal·lacions aptes per a la docència.

Ho ha avançat a Tarragona Ràdio el conseller d’Educació, Manel Castaño, que destaca la gran tasca duta a terme per les direccions dels centres per tal d’obrir portes a partir d’aquest dilluns. Només ho poden fer els que estan en fase 2 i per acollir de manera voluntària un nombre més reduït d’escolars. Castaño diu que s’ha treballat molt bé per deixar-los a punt però admet que el gran repte arribarà al setembre.

De cara a aquest 1 de juny cada escola ha elaborat el seu propi pla d’obertura i ha fixat els criteris per a l’acollida d’alumnes. Faran un acompanyament emocional als alumnes, especialment als que tanquen etapes educatives.

 També aquest dilluns s’activen les llars d’infants municipals, amb un màxim de 5 nens per aula. S’han desinfectat les instal·lacions i joguines i es farà una neteja exhaustiva.