Autor: Roger Segura/ACN

Autor: Roger Segura/ACN

Les escoles públiques de Tarragona reclamen més agilitat en el nomenament de professors substituts

Publicat dilluns 21 de Setembre de 2020 12:34
  • Laura Casas
  • Covid-19
  • Educació
  • Tarragona Ràdio

Valoració positiva de la primera setmana de curs a Tarragona, condicionat per les mesures per evitar contagis de Covid-19. Des de les escoles públiques pensen que els primers dies han anat bé i que l’únic que hauria de millorar és el nomenament de professors substituts. Demanen més agilitat i que se’ls concedeixin més hores tenint en compte que els centres necessiten més dotació en aquest curs marcat per la pandèmia.

Les mesures s’estan aplicant arreu i en general es valoren de manera satisfactòria. La comunitat educativa s’hi ha entregat a fons, però també les administracions i, especialment els alumnes i les famílies. Així ho ha destacat el president de la Junta de Directors d’Escoles Públiques de Tarragona, Josep Queraltó. En declaracions a Tarragona Ràdio ha manifestat que la detecció d’alguns casos positius i l’aïllament de grups era una cosa que sabien que passaria i pensa que tot està anant millor del que s’esperaven. Les entrades i sortides esglaonades, després dels primers dies, estan funcionant bé.

Un dels grups confinats a la ciutat es troba, precisament, a l’escola que dirigeix, la de Torreforta. Queraltó defensa el sistema de notificació i recorda que cada centre disposa del seu gestor Covid i que la comunicació és constant. Apel·la al sentit comú de les famílies i demana que comprovin la temperatura als nens i nenes abans d’anar a l’escola. En cas de superar els 37.5º cal quedar-se a casa i més si hi ha símptomes de malaltia associats. Es destaca, també, l’esforç de l’Ajuntament per ampliar les hores de neteja a les escoles de la ciutat.