Les famílies de Tarragona reclamen un augment de les places públiques i de qualitat a les escoles de la ciutat

Publicat dilluns 22 de Juny de 2020 18:51
  • Tarragona Ràdio

El col·lectiu de famílies per l’educació pública, de qualitat i de proximitat a Tarragona ha organitzat una concentració aquest dilluns a la Plaça de la Font per protestar contra la greu manca de places de P3 a les escoles públiques de la ciutat per al curs 2020-2021. 
Alerten que el nombre de places de P3 a les escoles públiques del nucli urbà de Tarragona  suma només un 37% de l’oferta, enfront del 63% de places en escoles concertades. El portaveu del Col·lectiu de Famílies en defensa de l'Escola Pública de qualitat i proximitat, Alberto Puga, ha demanat més places a P3 en l'escola pública, fet que ha afectat a més de 20 famílies. 
L’acte, on s'ha llegit un manifest, ha comptat amb el suport de la Junta de Personal Docent no Universitari i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya.
Les famílies han demanat al Departament d'Educació un augment de places de P3 públiques i de qualitat al nucli de Tarragona a partir del curs 2021-22, per tal de donar resposta a la creixent demanda i corregir així el dèficit estructural d’oferta de places amb caràcter permanent. 

El col·lectiu de famílies denuncia que la falta de places a l’escola pública força cada any moltes famílies a haver d’escollir escoles concertades per a l’educació dels seus fills, una opció que no seria l’elegida si s’augmentessin les places als equipaments públics.

Les famílies de Tarragona també han demanat que es faci una revisió de les zones d’adscripció escolar, pendent des de fa més de 10 anys, per tal que l'oferta sigui proporcionada a la població i a la natalitat (i, per tant, a la demanda) en cada zona.