Les federacions de veïns de Tarragona demanen mesures immediates per millorar la informació a la població en emergències

Publicat dimarts 09 de Juliol de 2019 19:18
  • Tarragona Ràdio

Les federacions de veïns de Tarragona consideren que cal treballar per millorar el protocol d’informació a la població en casos com el de l'incendi de Miasa.
Les entitats valoren positivament la reunió de dilluns al vespre amb el consistori si bé reconeixen que cal trobar vies reals i funcionals d’informació a la població en casos de risc químic, com el que es va produir la matinada de diumenge arran d’un incendi a l’empresa Miasa, al polígon Entrevies de la ciutat.
El vicepresident de la FAVT i president dels veïns de La Floresta, Miguel Cruz, ha explicat a Tarragona Ràdio que la reunió va ser intensa però constructiva. Cruz assegura que ha servit per veure la implicació dels diversos cossos de seguretat però considera que la informació no va arribar correctament a la ciutadania. Considera que cal trobar un sistema que aporti informació directa a la població i es treballi la formació a la ciutadania amb xerrades als centres cívics o tallers a les escoles sobre com actuar en cas d’emergència.

Altres propostes que s'han plantejat són repartir informació a les bústies dels domicilis o aprofitar els llibrets dels programes de festes per donar consells formatius. Unes mesures que, segons Cruz, han d'arribar i s'han d'aplicar de manera imminent.