Les Festes de Sant Magí arriben enguany amb prop de 250 actes

Publicat dilluns 29 de Juliol de 2019 13:43
  • Sant Magí
  • Arnau Montreal
  • Tarragona Ràdio

Les Festes de Sant Magí arriben enguany amb prop de 250 actes repartits entre el 14 i 19 d’agost. Unes activitats entre les quals no faltaran les més tradicionals, com la Professó i la Baixada de l’Aigua des de l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya i arribada al Portal del Carro. Enguany el carro d’autoritats serà substituït per un de tragidors que lluirà el Penó dels Portants d’Aigua. També hi ha lloc per altres actes com la Imaginada, la Sindriada i la Revetlla Remullada.

Com una de les principals novetats d’aquest any, els empadronats a Tarragona poden optar per sorteig a gaudir les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla des del balcó de l’Ajuntament. Des d’aquest dilluns fins al proper 6 d’agost qui ho desitgi pot participar en el sorteig des de la pàgina web del consistori. Així ho ha explicat l’alcalde, Pau Ricomà.

L’espectacle de recreació històrica Anfiteatrvm tornarà en la seva segona edició a l’Amfiteatre de Tarragona. El tècnic municipal de festes, Xavier Gonzàlez, ha explicat que és una activitat especialment recomanable per a tots els tarragonins.

Pel que fa a les propostes musicals hi haurà una gran varietat. L’Associació de Músics de Tarragona celebra, a la Capsa de Música, la 20na edició del seu festival amb el grup barceloní Pegasus. Els grallers dels Xiquets de Tarragona, guanyadors musicals del passat Concurs de Castells oferiran un concert. L’Orquesta Mitjanit i la Banda Neón seran les encarregades d’amenitzar la festa posterior a la Revetlla Remullada.

D’altra banda, Ricomà ha anunciat que el pregó de Santa Tecla es farà, a partir d’enguany, al balcó de l’Ajuntament i no a la sala de plens. El mestre dels entrepans, Eduard Boada, serà l’encarregat de dirigir-se als tarragonins enguany.