Les festes de Sant Roc continuen amb el seus actes

Publicat dilluns 12 de Agost de 2019 09:57
  • festes
  • Arnau Montreal
  • Tarragona Ràdio

Les 175 festes de Sant Roc continuen amb els seus actes. Aquest dilluns a les nou de la nit comencen al local de la Colla Jove. Es projectarà una pel·lícula especial on es mostraran imatges dels 150 anys de les festes.

Aquest dimecres es farà el pregó de les festes a les set de la tarda, precedit d’una cercavila. El president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Dani Milà Zaragoza, serà l’encarregat de donar el tret de sortida. Tot seguit hi haurà la proclamació de la Pubilla i els Hereus i posteriorment es nomenarà el Canoner d’Honor 2019 a Eduard Boada, que també organitzarà el còctel de les vuit. S’aprofitarà l’acte per fer un homenatge als veïns del barri que els han deixat. Per acabar el dia, música. Revetlla popular amb l’orquestra Angangas.

Aquest dijous festiu, dia de la Mare de Déu, els actes començaran ben d’hora a les nou del matí amb una trobada de plaques de cava. Posteriorment a les 12, el president de les festes, Josep Ferrer, portarà la imatge de Sant Roc pels carrers fins a dipositar-la a la capella instal·lada al Cós del Bou on es farà una ofrena floral. A les sis de la tarda se celebra la cercavila de l’arribada de l’aigua de Sant Roc, que posteriorment a les set es farà la benedicció. Una de les representants de les festes de Sant Roc, Sílvia Ferreres, considera que aquesta cercavila s’apropa molt a la de Santa Tecla.

A dos quarts de vuit se celebra la gran diada castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Finalment, a la nit, revetlla popular amb Fanfarra i JL Deejay.