Les festes de Sant Roc presenten el programa pel seu 175è aniversari

Publicat dijous 11 de Juliol de 2019 12:32
  • festes
  • Arnau Montreal
  • Tarragona Ràdio

Les festes de Sant Roc celebren el seu 175è aniversari amb una gran varietat d’actes. Els carrers del Cos del Bou, la Baixada de la Pescateria i els Trinquets Vell i Nou s’ompliran d’activitat del 10 al 16 d’agost.

El protagonisme d’enguany se centra en el tradicional canó, que ha sigut restaurat amb motiu del seu 110è aniversari. Per celebrar-ho no estarà sol, l'acompanyaran sis canons més d’altres ciutats en una innovadora cercavila pels carrers de la Part Alta. Una cercavila que no serà l’única, part del seguici de les festes de Sant Roc de la Plaça Nova de Barcelona, com són l’Àliga i el Lleó de Barcelona, entre d’altres, recorreran els carrers de la Part Alta acompanyats pel seguici de la ciutat.

Una de les novetats relacionades amb el seguici és la construcció dels gegants vells petits, així ho ha explicat el membre de la comissió de festes de Sant Roc Alfredo González.

Un dels plats forts de les festes són les revetlles i les de Sant Roc són particulars. Una d’elles serà el carnaval d’estiu on s’encoratja als assistents a assistir disfressats de Massiel, Tony Roland o Els Beatles.

D’altra banda el pregó de les festes d’enguany també està d’aniversari. La Colla Jove Xiquets de Tarragona serà l’encarregada a través del seu president, Daniel Milà Zaragoza. El guardó del Canoner d’Honor 2019 serà entregat al mestre de l’entrepà Eduard Boada per la seva vinculació amb el barri. A més Boada serà l’encarregat de dissenyar un còctel per les revetlles de les festes.