Les fundacions tarragonines es tripliquen i generen 6463 llocs de treball

Publicat dimecres 30 de Octubre de 2019 12:18
  • Joan Mercadé

La Coordinadora catalana de Fundacions ha presentat l'informe 'El sector fundacional a Tarragona' en el marc de la trobada de fundacions que faran al Seminari de la ciutat. En aquest informe es detalla que a les comarques tarragonines les fundacions generen 6463 llocs de treball  i que el creixement a Tarragona s'ha multiplicat per tres i mig, passant de 19 fundacions el 1996 a 65 l'any 2018. Després de Barcelona, Tarragona és la segona província en generació de llocs de treball pel sector, amb un 7,8% del total de Catalunya.

Les fundacions tarragonines representen el 6,8% del total de fundacions actives a Catalunya i són les terceres, després de Barcelona (79,3%) i Girona (9,1%). Les que destaquen per sobre de les altres són les culturals i les de salut, que es troben per damunt del tant per cent total a Catalunya.

Les dades han estat facilitades per Pere Aragonès, president de la Coordinadora catalana de Fundacions, que juntament amb la Xarxa de Santa Tecla i l'IPHES han presentat la jornada "Experiències de mecenatge i captació a les Fundacions de Tarragona". Amb la jornada, Pere Aragonés espera donar acompanyament a les petites fundacions.

FUNDACIONS ACOMPANYAMENT

En l'àmbit econòmic, les fundacions de Tarragona i les Terres de l'Ebre ocupen la segona posició a Catalunya en generació d'ingressos per activitats, amb més de 300 milions d'euros i les terceres en PIB, amb 21 mil milions, després de Barcelona i Girona.

La jornada comptarà amb la presència de personalitats de les fundacions tarragonines. Les que hi seran representades són la Fundació Gresol, la Fundació Port Aventura, la Fundació la Muntanyeta i la Xarxa sanitària i Social Santa Tecla.