Les incineracions ja superen el 40% de les defuncions que gestiona el Tanatori de Tarragona

Publicat dijous 31 de Octubre de 2019 10:08
  • Miguel González

Les incineracions ja representen un 42,5% de les defuncions que gestiona el tanatori de Tarragona. És la tendència més escollida a l'hora d'acomiadar un familiar o un ésser estimat a la ciutat i la previsió és que segueixi a l'alça. A Catalunya, en els darrers deu anys, les incineracions han augmentat fins a un 77%, segons el gremi de funeraris.

Són dades que la gerent de l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, Clara Viñas, ha donat en una entrevista a Tarragona Ràdio. Viñas considera que es tria aquesta opció perquè econòmicament és més barat i permet un ventall més ampli de possibilitats pel que fa a l'enterrament.

Les cerimònies religioses segueixen registrant el percentatge més alt tot i que les laiques van obrint-se pas al tanatori mateix amb un servei anomenat "homenatge a la vida" i ajustant-se a les decisions de la família o de la persona que ha mort.

El tanatori també s'adapta a les noves tecnologies amb la possibilitat d'oferir el condol a través del web per aquelles persones que estiguin lluny. És la mateixa empresa qui s'encarregarà d'imprimir i fer arribar el missatge a la sala de vetlles.

A hores d'ara no hi ha previsió d'ampliar les instal·lacions que compten amb set sales però si que s'està iniciant la primera fase d'un projecte de millora i perfeccionament del servei. S'actuarà a les zones de tanatopraxia, magatzem, pàrquing i a la sala d'atenció a les famílies. Les tarifes es mantindran de cara al 2020.