Les obres de la nova Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV començaran al gener

Publicat dimecres 11 de Octubre de 2017 12:01
  • Laura Casas

Les obres de la nova Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV començaran al gener. La Universitat Rovira i Virgili està pendent de rebre la llicència municipal per impulsar aquesta actuació, pendent des de l’any 2009, i que podria ser una realitat dos anys després de l'inici dels treballs. I és que aquest i el nou edifici de la Facultat de Medicina, a Reus, van ser els dos projectes que es van quedar al calaix amb l’esclat de la crisi i la retallada de recursos a les universitats. El trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia al Campus Catalunya ha esdevingut una necessitat donat el mal estat en què es troben les instal·lacions actuals, al Campus Sescelades. És, de fet, una reivindicació que ve de lluny per part d’alumnes, professors i treballadors de la universitat.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha avançat que els treballs arrencaran passat Nadal amb una inversió inicial de la universitat per valor d’uns 7 milions d’euros. Diu que tiren endavant el projecte amb recursos propis però que esperen l’arribada de 7 milions més de la Generalitat per poder-lo completar.

L’altre projecte pendent, la nova Facultat de Medicina, arribarà més tard. El cost aproximat de l’actuació és de 20 milions d’euros.

D’altra banda, Josep Anton Ferré ha dit que estan pendents de la cessió de terrenys al pla parcial a tocar de la sortida de la carretera de Valls per tirar endavant la futura residència d’estudiants que fa anys que projecten. URV i Ajuntament miren de cercar la solució més adient.